2021-09-14 08:00:00 | Kategori: artikel

Foto: Skive Kommune.

Kunstforløb på vej til tusindvis af lokale børn
Projektet Kulturspor er af en særlig kaliber. Det kommer nemlig i de næste fire måneder til at involvere i omegnen af 4.000 børn, unge, undervisere og kunstnere i Skive Kommune og Viborg Kommune.


Idéen til Kulturspor opstod, da Kulturministeriet i foråret åbnede for ansøgninger til Grib Engagementet – en pulje til kommunale modelforsøg med at få flere børn og unge til at møde kunst og kultur. I et arbejdsfællesskab mellem Skive Musikskole, Læreruddannelsen i Skive, Kulturskolen Viborg, Kulturprinsen og The Animation Workshop tog projektet form, og i juni modtog de spændte projektmagere et tilsagn om hele 2,25 millioner kroner til at føre idéerne ud i livet.


På et Kick Off-møde på VIA University College mødtes 72 grundskolelærere, lærerstuderende, pædagoger, skoleledere, tegnere, musikere og billedkunstnere derfor sidst i august - og her blev der tegnet et rids af de projekter, som skal give børn og unge et meningsfuldt og lærerigt møde med kunst i skolen. Projekterne er mangeartede og spænder over alt fra store fælles kunstværker med laserskårne træfugle, korprojekter med Danmarks Underholdningsorkester til tegne- og animationsforløb om FN’s børnekonvention.


I Skive Kommune bliver Kulturspor en del af undervisningen på skolerne i Roslev, Hem, VSD Rødding, Durup og Højslev. De kreative forløb giver blandt andet elever i alle aldre mulighed for at arbejde med musik, billedkunst, teater og animation.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android