2021-09-07 09:21:55 | Kategori: artikel

Digteren fra Jenle fejres med cabaret 

Den 10. september er det 155 år siden Jeppe Aakjær blev født. Det fejrer Teatret OPtimis med et cabaret-portræt af den danske lyriker. Forestillingen bygger på Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans skønne og yndede sange, og giver et indblik i både Jeppe Aakjærs liv, samtid, poetiske åre og sociale indignation. Stykket Aakjær har officiel premiere på hans gård, Jenle, på hans fødselsdag den 10. september.

Jeppe Aakjær er en af Danmarks største forfattere og digtere, i dag især kendt for sine smukke og naturlyriske sange som 'Jeg bærer med smil min byrde', 'Jeg er havren', 'Stille, hjerte, sol går ned' og 'Nu er dagen fuldaf sang'. En helt særlig plads hos mange har også den jyske gendigtning 'Skuld gammel venskab rejn forgo' og ikke mindst 'Jens Vejmand', der viser den sociale indignation, der også gjorde Jeppe Aakjær til en kontroversiel figur i sin samtid.

- Cabareten udspringer af en stor kærlighed til Jeppe Aakjærs smukke og stemningsfulde viser og sange, og af et ønske om at være med til at holde dem levende for eftertiden, siger sanger Allan Høier fra OPtimis.

 

Efter premieren kan forestillingen opleves rundt omkring i landet.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android