2021-07-20 08:06:37 | Kategori: artikel

Aakjær og dialekten hyldes på Jenle

Goddaw ijen. Ordene refererer til Jeppe Aakjærs djærve velkomstdigt til sønderjyderne i 1920, og på Aakjærs gamle gård Jenle tager man dialekten alvorligt. Derfor viser Aakjærselskabet hvert år prøver på Dialektgruppens arbejde frem ved en årlig festlig aften i juli måned.

Med et års forsinkelse kan Aakjærselskabet nu endelig indbyde til en Aakjæraften den 22. juli, og aftenen byder på et alsidigt program, som er sammensat af den 10 mand store og aktive Dialektgruppe, der samles en gang om måneden, hvor de udveksler ideer til nye tekster, der skal indlæses og lægges op på deres egen side på Jenle.dk. Medlemmerne forstår om nogen vigtigheden af at værne om egnens dialekter.

Det bliver en aften med fællessange af Aakjær, som mange holder af, oplæsninger, endda en dramatisering af en fornøjelig Aakjærtekst samt en del på dialekt.

Aakjær var meget optaget af hvad der rørte sig i samfundet, og derfor vil der også i aftenens løb blive fortalt om hvad der var på færde i Danmark for ca. 100 år siden og om Aakjærs holdninger hertil.

I år har arrangørerne fået Anni Davidsen til at hjælpe med musikken, så den er også i gode hænder.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android