2021-06-08 09:51:08 | Kategori: artikel

Kunst genopliver minderne

 Som et led i den femårige byfornyelse i Jebjerg, og med midler fra kommune, stat og Sparmidtvest Fondene er der kunst på vej til Jebjerg. Værkerne har jernbanetema, der gerne skal lede tankerne hen på, at Jebjerg engang var stationsby.

Forleden fik landsbyen således et helt nyt stoppested ved navn Stoppestedet, og senere kommer mere kunst til, som billedkunstner Poul E. Nielsen har udført. Stoppestedet er skabt af samme kunstner, rentegnet af kommunens arkitekter og efter et udbud udført af Kims Stål & Porte. Det står i området mellem Jernbaneallé og naturstien. Her kommer infotavle, opladestation til mobiltelefoner, trykluft til cyklisternes dæk, når de kommer via Naturstien og mulighed for at sætte sig ned og tage en pause.

- Vi er simpelthen så glade for, at kunsten nu begynder at komme op. Inden ferien kommer yderligere tre værker med jernbanetema op i Jebjerg. De er alle lavet af Poul E. Nielsen, siger Jens Møller Goul, der er en del af koordinationsgruppen for byfornyelsen.

Øvrige medlemmer er Claus H. Veile, som afløser Leif Lundsgaard, Jens Christian Olesen og Kirt Goul Nielsen. De fortæller avisen, at der allerede er markeret i bybilledet, hvor de kommende værker skal placeres.

- Vi havde desværre ikke helt midlerne til en tunnel, hvor værkerne kører ned i jorden om natten, lige som man kan se i Holstebro, så når de kommer op, må vi alle hjælpes ad med at passe godt på den, siger Jens Møller Goul med et glimt i øjet.

Sideløbende arbejder gruppen sammen med Poul E. Nielsen på at udvikle nye byporte til Jebjerg, men mere om det senere.

 -  Vi holder en officiel indvielsen af værkerne senere, og så arbejder vi på at holde en officiel rundtur til alle de tiltag, som er kommet til byen under byfornyelsen - det håber vi bliver den 21. august, siger Jen Møller Goul.

Gruppen er også ved at ansøge om at forlænge byfornyelsen med et ekstra år. Corona har nemlig forsinket en del projekter, blandt andet fordi det ikke har været muligt at få leveret de ting, som skulle bruges i fornyelsesarbejdet.

Foto: Jan Sand.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android