2021-04-20 09:37:58 | Kategori: artikel

 
Foto: Jan Sand.

Hvem vil starte et stjerneobservatorium i Salling?Lokalt er der glæde over, at Skive Kommun fra 1. juli overtager naturskolen ved Brokholm. Både fra Karsten Villadsen, der er næstformand i Venstres lokalforening i Skive, og Susanne Grove, socialdemokrat, lyder der positive toner forud for overtagelsen. Begge sidder i bestyrelsen for Naturcenter Brokholm, og de har derfor været en del af processen.


- Der er mange nye muligheder ved Brokholm, som kommunen kan finde anvendelse af faciliteterne til, som vi har drøftet på de seneste møder i bestyrelsen, siger Karsten Villadsen.

Blandt disse er muligheden for at etablere et stjerneobservatoriet ved Brokholm.


- For år tilbage havde man et stjerneobservatorium i Durup, der var bygget og blev drevet af en privat mand Carlsen, en pensioneret navigatør. Carlsen forsøgte uden held at sælge stedet og sit udstyr til Skive Kommune. Det var utrolig spændende at komme hos Carlsen, se nattehimlen i hans udstyr og modtage hans formidling. Jeg kan derfor kun ønske,et så unikt sted kunne genetableres på Brokholm, siger Susanne Grove.


Karsten Villadsen fortæller, at han håber, at nogle nu melder sig til at starte et stjerneobservatorium i Salling igen. Muligheden er der, når kommunen overtager.


- Vi har brug for, at de rette "nørder" på feltet melder sig, så vi kan få udnytte denne kapacitet. Jeg håber meget, at en gruppe vil finde sammen og få det op at køre igen. Stjernerne er der stadig, og det ligger så fint decentralt, at belysning ikke er en udfordring, til at kunne observere, siger han.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android