2021-03-22 16:52:32 | Kategori: artikel

Visualisering: JAJA Architects.


Fond poster millioner i Glyngøre-projektDet er mødet mellem land og vand og mødet mellem vild natur og samspillende rekreative aktiviteter, der er omdrejningspunktet for visionen om et helt nyt outdoor- og friluftcenter i Glyngøre Havn kaldet Glyngøre Maritime Center. Som et led i udvidelsen af Glyngøre Havn, skabes der et af de mest eksperimenterende bud på en rekreativ bearbejdet havnekonstruktion. Et projekt ved navn Livet i Vandkanten vil bestå af en ny slags ydermole, der både skal beskytte det nye havneområde fra Limfjordens ofte vilde side, men ligeledes skabe knudepunkter for rekreative oplevelser på og ved vandet. Lokale og Anlægsfonden har besluttet at støtte projektet med otte millioner kroner. Den samlede pris er 37,5 millioner kroner.

Målgrupperne for projektet strækker sig fra daglige brugere over besøgende til de sjældne brugere eller brugere af stedet til særlige formål, begivenheder eller arrangementer. De daglige brugere er især frilufts-, outdoor- og sportsudøvere blandt lokalområdets beboere, foreninger - Skive Dyk, Glyngøre Sejlklub, FDF Glyngøre, Glyngøre Maritime Center, Saltvandsklubben - og institutioner såsom Vandkantskolen samt beboere fra nabobyer og andre dele af Skive og Morsø Kommuner.


- Projektet startede med en idé i 2011. Siden har der været arbejdet med grundlaget og aktivitetsmulighederne i arbejdsgrupper, vigtige økonomiske tilsagn, behovs- og potentialeanalyse, praktisk hjælp fra Skive Kommune, et stærkt koncept fra arkitektkonkurrencen – og ikke mindst en positiv dialog og raffinering sammen med Lokale og Anlægsfonden. Derfor fremstår projektet i dag som et flot tilbud til alle aldre – lokale som gæster – på helårsbasis. Foruden aktiviteterne på molen, etableres en centerbygning, pladser til husbåde og flere lystbådepladser. Det drejer sig ligeledes om klimasikring for byen, hvor der er læ for den barske side fra Limfjorden og et liv i ro bag molen. Glyngøre Maritime Center er et alsidigt tilbud, som kan være et eksempel for fremtidens indretning af havne, siger Flemming Eskildsen, der er formand for forretningsudvalget i Glyngøre Maritime Center – Livet i vandkanten.


Det er JAJA Architects, der har udformet projektforslaget, og Lokale og Anlægsfonden ser rigtig meget frem til et dobbeltprogrammeret havneprojekt, hvor der tydeligvis er ligelig fokus på arkitektonisk kvalitet, rekreative funktioner samt potentialet for adgang til de oplevelsesmuligheder, som overgangen mellem land og vand besidder. 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android