2021-03-22 16:46:59 | Kategori: artikel

 
Foto: Jan Sand.


Naturskole på kommunale hænderNaturstyrelsen har opsagt en samarbejdsaftale med Skive Kommune om Naturcenter Brokholm og Havbjerg Skov, og derfor skal kommunen fremover selv drive naturskolen fra 1. juli i år.


Det betyder, at skolens indvendige vedligehold, græsslåning og vedligehold af stier skal varetages af Nordøstsalling Skoler og Dagtilbud, lige som der skal ansættes en naturvejleder på fuld tid under Læringsambassaden, som varetages af Ungdomsskolen Skive. Naturstyrelsen vil stå for al udvendig vedligeholdelse.


Baggrunden er, at Naturstyrelsen ikke længere ønsker at drive naturskole og derfor ikke længere vil levere den naturformidling, som for Skive Kommunes skoler og dagtilbud, er en essentiel del af samarbejdet.


Kultur- og Familieforvaltningen har holdt flere møder med Naturstyrelsen med henblik på at indgå en lejeaftale af Naturcenter Brokholms faciliteter beliggende på Vejsmarkvej 15 og fremover selv stå for naturskoledriften. I lejeaftalen indgår naturskolebygning, garage og grejbank, madpakkehus, stuehus og stjerneobservatorium – og det vil sige i alt 707 kvadratmeter. Dette overdrages til kommunen, der lejer sig ind på grunden for 144.000 kroner årligt.


Foto: Jan Sand.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android