2021-02-16 09:43:25 | Kategori: artikel

Nu kommer cykelstien endelig

I mere end 45 år har borgerne i Salling kæmpet for at få en cykelsti mellem Harre og Nautrup Bakke - og nu lykkes det endelig. Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, som har indgået en aftale om grøn omstilling af vejtransporten, har besluttet at sende 16 millioner kroner til Salling og en cykelsti på strækningen, der lokalt betegnes som Dødsruten. Cykelstien realiseres senest i 2023, oplyser Transportministeriet til Salling Avis.

I Harre kan borger John E. Pedersen næsten ikke få armene ned. Da avisen snakker med ham på telefon, har han netop fået nyheden.

- Vi er lykkedes! Det her kan jo simpelthen ikke være bedre, siger ildsjælen, som i en lang årrække sammen med borgere, foreninger, virksomheder og Skive Kommune har presset på for at få bedre forhold på strækningen i Salling.

Tidsplan på vej

På Salling Avis er glæden også stor. Siden september 2015 har avisen løbende skrevet den ene artikel efter den anden om Dødsruten, og borgerne har i høj grad brugt den lokale avis, når de har arrangeret ministerbesøg og inviteret folketingsmedlemmer på cykelture langs ruten. Avisen har også løbende været i kontakt med politikerne, herunder transportminister Benny Engelbrecht, der tidligere i år i avisen udtrykte sin forståelse for borgerne afmagt og utryghed i Salling.

Transportministeriet oplyser, at det nu er Vejdirektoratet, der skal udarbejde en tidsplan. Herefter ved man, hvornår arbejdet på Rute 26 går i gang.

Projektet, som det ligger nu, er etableringen af en dobbeltrettet cykelsti mellem Harre og Nautrupvej på den nordlige side af Brovej. Strækningen er i alt cirka to 2 kilometer lang. Den lokale hastighedsbegrænsning på Brovej er 90 km/t og med smalle kantbaner, hvilket gør strækningen uegnet til cykeltrafik, skriver Vejdirektoratet i sin projektbeskrivelse. Ved Harre tilkobles den nye cykelsti en eksisterende blind boligvej, og ved Nautrupvej føres cykelstien ind til en eksisterende markoverkørsel som bibeholdes og ombygges. Cyklister kan herfra fortsætte via Nautrupvej, og ingen vil herefter mere behøve cykle langs Rute 26.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android