2020-12-21 11:36:29 | Kategori: artikel

Åsteds nisser - nu med huerÅstednisserne har i anledningen af julen fået flotte nissehuer på. Huerne er speciel designet og lavet af lokale glas og filt kunstnerinde, Hanne Bauvnsgaard, i Åsted.


Det er Støtteforeningen for Middelalderborgen Østergaard, Åsted Borgerforening og Sundsøre Lokalhistoriske Arkiv, der har rejst de fem stenskulpturer af nisserne på stien fra Nissum Bro til middelalderborgen. Gårdnisserne er placeret, hvor de gamle gårde lå, mens Møllenissen er placeret ved den gamle Nissum Vandmølle på stedet. Alle, der har lyst gå ruten og nyde de flotte nisser, som er hugget af stenbonden fra Grønning Jacob Vestergaard, og nu kan man altså også nyde dem med nissehuer på.


Hver nisse har en planche, der beretter om den gård og de mennesker, der boede der, hvor nissen er placeret. Stenene har også en historie. De stammer fra en gård, der blev revet ned i Nissum i 2014. Her blev man opmærksom på nogle specielle sten i murværket, som støtteforeningen og de øvrige parter i nisse-kunsten købte. De viste sig at stamme fra den gamle Nissum Bro, der blev revet ned i 1886 men som går helt tilbage til 1200-tallet. Gårdnisserne og Møllenissen er derfor lavet af disse sten.


De øvrige sten har man brugt til at genskabe broen og skulpturen Åmanden, som også kan ses i området.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android