2020-11-24 08:36:02 | Kategori: artikel

Foto og tekst: Jan Sand.

Ny digterrute blev indviet med stil og flotte ord
Det tunge gråvejr og periodisk finregn havde trukket sig ind over Jeppe Aakjærs smukke digterhjem Jenle ved Astrup Vig denne formiddag, da den første af 21 digterruter i Danmark skulle indvies. Aakjærselskabet er vakse ved havelågen, og er derfor dem, der står først klar med en rute, der fører vanderen på opdagelse i Jeppe og Nanna Aakjærs univers med flere indlagte poster og litterære oplevelser. Vejret spillede dog ikke ind på humøret. Det var nemlig en stor dag i Salling.


Det nationale kulturprojekt Danske Digterruter åbner i 2021, men allerede nu kan Jenle, Jeppe og Nanna Aakjærs kunstnerhjem altså præsentere den første prototype på, hvordan sådan en digterrute kan se ud.


- Det har været et fantastisk projekt at være med til at udvikle. Ikke nok med at vi nu tilbyder vores natur-elskende besøgende en mere informativ platform udenfor, så er jeg også meget glad for at vi formår med denne digterrute, at både få luftet og løftet Jeppe Aakjærs lyrik til nutiden, siger Karen Margrethe Rasmussen, formand for Aakjærselskabet.

Digterruten på Jenle er en rute, der ligger ude i naturen omkring Jenle, hvor der på udvalgte poster er mulighed for at sætte sig, se billeder, og læse nogle af Jeppe Aakjærs digte. Hver post på digterruten er suppleret med ekstra information omkring stedet, familien og den natur Aakjær levede i. Der er yderligere lydposter til digterruten, der via en QR-kode guider den besøgende ind på Jenles hjemmeside. Her vil man opleve en audio-oplevelse, der levendegør det konkrete digt, og deler med lytteren stemninger og betragtninger fra tiden der var, og tiden der er nu. Ved post 2 hørte deltagerne ved indvielsen historien om Jeg er Havren, som også er navnet på den statue af Jeppe Aakjær, der står ved post 2. 


Digterruten er åben for besøgende nu, og der er gratis adgang hele året. Besøgende skal huske deres SMART phone, et sæt hovedtelefoner, samt fornuftigt fodtøj der er afpasset årstiden. Hvis man ikke har mulighed for at besøge Jenle, kan man lytte til alle lydposter via Jenles hjemmeside.


Foto og tekst: Jan Sand.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android