2020-11-10 08:10:00 | Kategori: artikel

En sort tid for minkavlerne

Allerede i sidste uge var de lokale avlere i gang med at aflive deres mink flere steder. Ekstra mandskab er kaldt ind med kort varsel, og sammen med minkavler Jesper Balle fra Mors, har de arbejdet siden tidlig morgen, da Salling Avis fanger Jesper Balle på en telefon torsdag. Han er også formand for Thy-Mors Pelsavlerforening, og han fortæller, at det er en sort tid for danske minkavlere.
 
Alle danske mink skal aflives grundet risikoen for den muterede corona-version kaldet Cluster 5. Årsagen er, at denne corona version 2.0 ellers kan risikere at gøre en kommende vaccine til mennesker virkningsløs.
 
- Vi fik beskeden via de danske medier først. Det var et kæmpe chok. 15 minutter før pressemødet var vi indkaldt til Zoom-møde, men der havde nyheden jo stået i flere medier i en times tid, siger Jesper Balle.
 
Han skal aflive 11.000 mink, selvom farmen er uden smitte, og det er samtidig et livsværk, der forsvinder. Farmen har han sammen med sin far, der har haft den i 35 år.
- Vi aner faktisk ikke, hvad der sker efter aflivningerne. Når farmen er tom. Jeg forsøger ikke at tænke på det, siger Jesper Balle.
 
Bur efter bur går han sammen med sine ansatte farmen igennem. Alle pelsmodne mink aflives og pelses, så pelsen kan sælges, og samtidig tømmes hvert bur helt. Når alle mink senere skal aflives, så kan man nemlig lige så godt gøre det selv og nu.
 
- Ellers gør myndighederne det. Jeg vil hellere, at det er os, siger Jesper Balle.
 
Samtidig håber han, at han ved at pelse og sælge de modne skind, kan spare nogle skattekroner.
 
- De skind jeg når at sælge fra mine raske dyr, skal skatteborgerne jo ikke kompensere mig for, siger Jesper Balle.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android