2020-11-10 08:00:00 | Kategori: artikel

Foto: Pastor Johannes Bang foretog afsløringen af mindestenen for Grundloven, da det nye anlæg blev indviet
den 6. juni 1949. Foto: Sallingsund Lokalarkiv.

Anlægget i Roslev blev en folkegave 


Den store Grundlovssten i Roslev har netop skiftet adresse. Mange læsere har spurgt ind til stenens historie, og faktisk knytter den sig til både Roslev Anlæg og byens sportsplads. I avisen uge 46 har Per Mouritsen fra Roslev delt sin lokalhistoriske viden om stenen i en artikel, hvoraf dele tidligere har været bragt i Skivebogen 2019.

I oktober 1948 kom der til sognerådet – som til alle andre sogneråd i hele Danmark – en opfordring fra Regeringen og Statsministeriet til at festligholde Danmarks Riges Grundlovs 100 års jubilæum den 5. juni 1949. I Roslev nedsatte man et udvalg bestående af repræsentanter for de politiske partier, ungdomsforeningen, Borger- og Håndværkerforeningen, idrætsforeningen og Missionssamfundet for at tage sig af denne opfordring. Man besluttede, at man ville holde en stor Grundlovsfest i Roslev i 1949 – og festen skulle være den 6. juni 1949 – og ikke den 5. juni, for den 5. juni dette år var pinsedag. 

Ved samme lejlighed ville man afsløre en mindesten til ære for Danmarks Grundlovs 100 års jubilæum – og så kunne man passende foretage den officielle indvielse af Roslevs nye lystanlæg samme dag. Derfor blev denne dag en dobbeltfest.
 
Læs hele artiklen i uge 46
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android