2020-10-27 09:32:03 | Kategori: artikel

Poul har stadig en stor passion for sildDen 81-årige Poul Laursen fra Glyngøre er ophavsmanden til den opskrift, som hver jul vækker begejstring hos danskernes smagsløg, når de sætter tænderne i Pouls Julesild fra Vilsund Blue. Avisen besøger ham i hjemmet med udsigt til Limfjorden og Mors, og han fortæller passioneret om sild og sit arbejde inden for fiskeindustrien i Danmark. I dag er Poul Laursen pensioneret, og han har solgt opskriften på sine populære julesild til Vildsund Blue, men interessen for smag og sild og produktudvikling trives stadig.


Ydmygheden er tydelig. Selvom der hvert år fra slut november og julen ud sælges flere tusinde julesild i Danmark, så vil Poul helst ikke betegnes ekspert.


- Jeg ved da en smule om sild, men jeg har jo også arbejdet med muslinger og østers for eksempel. Sildemester var jeg faktisk ikke, for det var en anden, der havde den titel. Jeg var udviklingschef, da jeg udviklede julesilden, siger han.

Opskriften får læserne ikke, men Poul vil gerne afsløre, at det er kombinationen af gode råvarer, fangsttidspunkt og måden silden behandles, der giver den unikke Pouls Julesild.


- Den er dyrere, fordi den er dyrere at producere, og fordi det er toppen af det bedste inden for sild. De fanges i oktober i Norskehavet tæt ved Lofoten, siger Poul.


Tilbage er spørgsmålet, om Poul og familien selv spiser sild - og det gør de! Også Pouls Julesild.


- Vi spiser julesild hele året, for vi fryser dem ned i spandene, siger Poul og smiler.

Læs hele artiklen i Salling Avis uge 44.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android