2020-09-29 08:29:27 | Kategori: artikel

Dygtige lokale gymnaster tilhører eliten

Havde du også svært ved at forcere "hesten" til gymnastik i skolen? Så har du, ganske som undertegnede, ikke meget til fælles med Emma Rasmussen, Jebjerg, og Iben Toft, Roslev. De to 10-årige piger træner nemlig på Gymnastikakademiets konkurrencehold under Skive Gymnastikforening i Jebjerg - og de tilhører eliten inden for gymnastik. Udover med lethed at kunne springe over en genstand, så kan de også både lave piruetter på bom, stå på hænder på bom, gå i split eller spagat på bom og svinge sig i armene i luften, hvor de udfører akrobatiske øvelser. 
 
- Vi træner intenst i cirka 11 timer hver uge. Pigerne brænder for det her, og det er nødvendigt, siger træner på Konkurrenceholdet Katja Mortensen.
 
Desuden kører pigerne med træner - og ofte forældre - land og rige rundt, for at deltage i konkurrencer - som de ofte vinder. Det sidste er dog ikke formålet.
 
- Vi har delmål, som pigerne arbejder efter. Måske skal du bevare fokus i en konkurrence. Måske skal du stå på hænder på en bom. Det handler ikke om medaljer. Målet er ikke at vinde medaljer, men at vinde over sig selv, siger Katja Mortensen.
 
Sidder der nogle læsere, der gerne vil træne gymnastik - og også på et lavere niveau end Iben og Emma - så er der plads på holdene i Jebjerg.
 
- Mange starter, når de er 5 år, men man kan sagtens starte senere - og man kan også blive rigtig god, selvom man starter senere, lover Katja Mortensen.
 
Læs hele artiklen i Salling Avis uge 40.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android