2020-09-08 10:15:56 | Kategori: artikel

Fester med afstand var en succes i Durup

En succes, som måske kan inspirere andre landsbyer.
 
Sådan siger formand for Durup Borger- og Erhvervsforening Hans Ladefoged til Salling Avis efter lørdagens fester i Durup.
 
I en tid med corona, nedlukning og aflysninger af mange sociale arrangementer kan hverdagen hurtigt synes lang og kedelig for mange. I Durup havde en række arrangører - med den lokale borgerforening og byfestkomitéen i spidsen - således besluttet sig for at kalde byens børn, voksne og ældre til fest. Det skete lørdag, hvor der ikke kun var én fest - men flere fordelt rundt i byen.
 
- Dagen forløb rigtig godt. Vi havde sat skilte op og fået doneret spritstandere, så sikkerheden var på plads. Samtidig havde vi fordelt festerne ud over byen, for at undgå at for mange samlede sig samme sted samtidig. Det lykkedes alt sammen, siger Hans Ladefoged.
 
Han havde forinden været i kontakt med statens Corona Hotline, der gav grønt lys til festerne, og borgerne tog også flot imod mulighed for at samles og hygge med kræmmerboder, mad, øl, vand og musik.
 
- Der var et par 100 folk forbi Torvet i Durup i løbet af dagen, men folk fordelte sig præcis, som vi havde opfordret til. Da vi talte flest, var der 75 borgere samlet på Torvet samtidig, siger Hans Ladefoged.
 
Arrangementerne for børn - inddelt efter alder og over formiddagen ved multibanen og ungdomsskolen - trak dog ikke mange til. Her kom nemlig kun fem børn.
 
- Vi var advaret om, at nogle forældre var utrygge ved at lade børnene deltage på grund af corona, og det respekterer vi naturligvis. Vi havde dog inddelt børnene, så det var de børn, der normalt går i børnehave og skole sammen, som mødtes på banen på skift, siger Hans Ladefoged.
 
I Durup vil man gerne dele sine erfaringer med et corona-sikkert landsbytræf - eller flere - og Hans Ladefoged opfordrer andre landsbyer, der vil gøre Durup kunsten efter, til at kontakte foreningerne.
 
- Vi må nok se i øjnene, at corona bliver en længere affære, og den virkelighed må vi som landsbyer og foreninger forsøge at indrette os i, siger Hans Ladefoged.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android