2020-07-28 09:57:33 | Kategori: artikel

Status på Roslev Søpark

Salling Avis har atter haft lejlighed til at tale med nogle af de lokale ildsjæle, der arbejder for at realisere et spændende søprojekt i Roslev.
Arbejdstitlen for projektet er Roslev Søpark og tanken er, at projektet skal forbinde by og festplads i Roslev.
Vi benyttede anledningen til at tage en snak med Lisbeth Pedersen og Sonja Johnsen, da de fik månedens buket for deres store indsats i netop dette projekt.
Denne gang tog vi snakken, der hvor det hele forhåbentlig en dag kan realiseres.
Vi startede på det sted, hvor naturstien møder Jernbanegade. Der lige ved siden af naturstien kommer søparkens ene hjørne til at være.


I dag er der dog så tilpas tilgroet ned mod området, at det fra dette sted på naturstien kan være svært at forestille sig, hvordan det dog vil komme til at se ud med udsigt til blandt andet en sø og en kælkebakke. Samtidig lægger man måske heller ikke mærke til, at der fra denne del af naturstien faktisk er et pænt stykke ned til det område, hvor søen påtænkes etableret. En kælketur oppe fra denne højde kan derfor uden al tvivl give lidt sus i maven. Og til dem, der eventuelt ikke er så meget for vand, kan vi berolige med, at kælketuren ikke forventes at ende i søen.
Herefter gik vi af naturstien i retning af festpladsen og dermed langs den ene side af projektet. Her kan man i glimt rigtig se, hvor langt neden i grundniveau den eventuelle sø kommer til at ligge i forhold til naturstien. Dette lave område er relativt vådt, hvorfor etablering af en sø netop her, vil være muligt via udgravning.


Da vi nåede om til festpladsen kunne vi for alvor se området og visionen udfolde sig. Dog travede vi om bagved traktortræfbanen for at få taget det sidste billede, der viser området, som det ser ud nu.
Status på projektet lige nu er, at man afventer en høring i forbindelse med landzoneændring. Desuden afventer man svar fra ansøgninger, der er udsendt og desuden at få det sidste stykke jord på plads. P.t. har man fået tilsagn om ca. 1 millioner ud af 2,5 millioner projektet forventes at koste. Roslev Borger- Handels-, og Håndværkerforening har selv skudt ca. 100.000 kroner i projektet. Når høringen er overstået og projektet forhåbentlig kan komme videre, fortsættes arbejdet med at få anskaffet jorden og udsende flere ansøgninger til fonde, for der er fortsat et pænt stykke op til de 2,5 millioner.
Om alt går vel, har arbejdsgruppen finansieringen og alle aftaler på plads i løbet af 2021, hvorefter man kan komme i gang med realiseringen.
Salling Avis ser frem til at berette om projektet efterhånden som det skrider frem.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android