2020-07-28 09:44:52 | Kategori: artikel

Jenle gør klar til åbning


Lørdag den 1. august kan besøgende atter opleve Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle.
Men det bliver dog, som for alle andre museer, under nogle lidt andre forhold end normalt. 
- Vi har i dag fået aftalt de sidste detaljer i forbindelse med åbningen, så både vi og de besøgende kan være helt trygge ved at møde op fra på lørdag, fortæller Karen Margrete Rasmussen, formand for Aakjærselskabet, som driver Jenle.QR-koder

Hun oplyser, at der er mange praktiske ændringer på grund af corona og hensynet til afstand og håndhygiejne. Blandt andet har museet fået afstandsmærker, så besøget let kan holde den nødvendige afstand. Desuden har man i butikken, hvor der generelt ikke er meget plads, fået plastikskærme sat op, som man ser dem i de fleste andre butikker. 
Dog er afstandsmærkerne og skærme ikke helt nok i forhold til afstandskravene.
- På grund af pladsen har vi besluttet, at der kun kan være fire personer af gangen på en 30 minutters rundvisning, forklarer Karen Margrethe Rasmussen.
Samme begrænsning er der også i butikken, hvor der altså også kun må lukkes fire gæster ind af gangen.
Disse begrænsninger gør desuden et nyt tiltag ekstra relevant. I år er der nemlig indførte QR-koder. Hermed kan Jenles besøgende kan bruge en eventuel ventetid på at læse om Jenle. Der er i år lavet en halv snes QR-koder.Ensretning

Desuden har man indført færdselsregler, så de besøgende går i samme retning og dermed ikke skal fordi hinanden. Og af samme årsag har man lukket høloftet, idet folk ellers ikke ville kunne holde afstand, når de færdes på trappen.
Besøgende hos Jenle kan forsat købe mad og drikke. Men af hensyn til netop pladsen, bruges laden som serveringssted, oplyser Karen Margrethe Rasmussen videre.

Laden bliver også sammen med et telt de eneste steder, som bliver åbne i forbindelse med Skivemødet den 4. og 5. september, fortsætter hun.Husk selv afstand

Samtidig kommer hun med en opfordring til alle de besøgende, som Jenle regner med vil komme forbi, når der åbnes igen.
- Uanset hvor mange forholdsregler, vi selv tager her på Jenle, så er vores egen og gæsternes sikkerhed helt afhængig af, at alle besøgende selv sørger for at følge anvisningerne, siger hun og understreger, at hun er sikker på, at de besøgende nok skal gøre det. 

De nye forholdsregler gælder indtil videre frem til den 15. september, hvor Aakjærselskabet vil evaluere på den foreløbige sæson. Forhåbningen er, at man senest fra efterårsferie bliver i stand til at åbne fuld op, så man også kan tage selskaber ind igen. Med de nuværende afstandskrav er pladsen lige trang nok til selskaber.Mange glæder sig

Karen Margrethe Rasmussen og resten af folkene ved Aakjærselskabet glæder sig til åbningen. Og det er de ikke ene om. For samme dag som selskabet drøftede de sidste detaljer omkring åbningen, kom der både to turister fra Kolling forbi og desuden sad der to turister fra Nordsjælland og ventede på åbningen. Dog havde de nok regnet med, at Jenles sæson allerede var startet, så de blot skulle vente en kort stund og ikke helt til lørdag med at komme ind i Jeppe Aakjærs univers.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android