2020-06-30 08:00:52 | Kategori: artikel

Galleri fejrer 10 års jubilæumDet hyggelige galleri Jettestuen i Nr. Debel på Fur kan nu fejre 10 års jubilæum. Fejringen var planlagt i april, men der kom lige en lille virus i vejen. Så det måtte aflyses. Da der kommer nye gæsteudstillere til i juli, er det i stedet blevet besluttet at fejre jubilæet den 4. juli sammen med ferniseringen på den nye udstilling.
De nye gæsteudstillere er Kirsten og Mogens Mønsted, begge gamle kunstnervenner, som i halvfemserne udstillede i den gamle Jettestue. Mogens laver spændende og meget smuk raku keramik, som han nu kombinerer med sine broncefigurer, som han også selv støber. Kirsten er også begyndt at lave bronzefigurer, og det er er dem hun vil udstille i Jettestuen.


Også Kirsten Rogild fra Skive udstiller keramik, hovedsagelig stentøj. Der er blandt andet flere større ting, som kan stå udendørs. Det er tredje gang, Kirsten udstiller i Jettestuen, og det er glædeligt at se hvor meget hun udvikler sig og hele tiden fornyer sig.


Parret selv, Alek Krylow og Jette Herne har i anledning af jubilæet valgt at lave en nærmest retrospektiv ophængning med billeder malet gennem de forløbne 10 år. Da man de sidste otte år har valgt et nyt tema hvert år, er det selvfølgelig blevet en meget varieret udstilling. Der er både akvareller, akrylmalerier og billeder malet på velourpapir med pastelkridt.


Som sædvanlig hvert år er der mange nye ting at se på i haven, som i øvrigt i sig selv er et besøg værd. Som tidligere, må man også i år medbringe sin madpakke eller kaffe og hygge sig i haven.


Den 4.juli vil Claus og Peter Dønvang spille hele eftermiddagen, og desuden har Flemming Eskildsen, som talte ved åbningen af galleriet for ti år siden, lovet at komme og indvie denne jubilæumsudstilling. Alle er velkomne, og der er gratis entré.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android