2020-06-23 10:15:14 | Kategori: artikel

Japansk kunsteventyr i Jebjerg


Pia Brask er faldet pladask for Japans kreative kræfter og i Jebjerg kan du derfor se unik japansk kunst. Pia Brask er tilknyttet Galleri 2132 i Jebjerg samt udstiller flere gange om året i blandt andet Bella-Centret i København og på Antik-Messen i Viborg, og hun har også en plads til sin kunst hos By Bit-butikken i Jebjerg. Pia fortæller til Salling Avis, at det var familiens datter, der som barn var meget optaget af Manga-kulturen, og som senere, da hun gik på Københavns Universitet, tog på en studietur til netop Japan. En tur der endte med en opfordring til forældrene om at tage afsted, så de, ligesom hende selv, kunne opleve dette fascinerende kunst- og kulturrige land.


- Vi anede ikke, hvad vi kom over til. Første gang man er der, er man nærmest bjergtaget. Man skal lige finde ud af, hvad der er op og ned. Kulturen er helt anderledes end den danske, og man kan ikke læse sproget. Anden gang man rejser dertil, kommer man lidt dybere ned i landet og dets befolkning, og interessen herfor vokser sig større. Her tænkte vi: Wauw, det er lige os! siger Pia. 


Pia har altid været interesseret i håndværk og design, men hun oplever, at der er noget særligt ved den japanske kunst, der drager hende og gør hende nysgerrig. Nysgerrig efter at lære mere om kunsten, finde ny kunst samt udforske landets kultur, og dykke ned i dens historie. Pia oplever, at mange danskere, særligt kvinder, er interesserede i den japanske kunst, som hun tager med hjem til Danmark.


- Mange kvinder har det sådan, at hvis de skal til en fest, og de har en enkelt sort kjole, så kan de med en kimono lave et helt andet udtryk. De kan også bruge den over et par jeans. Den kan også bruges i stedet for et sjal. Vi har rigtig stor efterspørgsel på dem. Mange kommer også tilbage efter en mere, når den første er købt. Der er også stor efterspørgsel på den keramik, vi tager med hjem. Vi har mange forskellige typer med forskellige mønstre, glasurer og farver. Du går nærmest ind i en hel lille verden, og den verden er bare så anderledes, siger Pia.

Læs hele artiklen i Salling Avis uge 26

Foto og tekst: Simone Norup Husum

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android