2020-04-28 09:15:44 | Kategori: artikel

Spændende nye erfaringer med glade børn

Der er stor glæde på Roslev Skole, hvor de yngste klasser igen er i skole. Det betyder rigtig meget for børnene såvel som personalet at kunne være fysisk sammen – selv om det er på en anden måde end den, de kender. Det giver nye muligheder, siger skoleleder Stefan Frøkjær-Jensen.

- Vi ved det fra de obligatoriske trivselsundersøgelser, som alle skoler i landet gennemfører hvert år: Noget af det bedste ved skolen er, at man er sammen i et fællesskab. Det er det sociale element, der er det vigtigste. Og det er jo det, corona-krisen har frataget dem, om man så må sige. Lige nu må fællesskabet bare fungere på andre præmisser, fordi vi prioriterer hygiejnen og sikkerheden over trivslen og læringen. Men jeg vil med det samme understrege, at vi er meget opmærksomme på, hvordan børnene har det. Trivslen bliver naturligvis ikke glemt, fordi vi skal gøre mere rent, siger Stefan Frøkjær-Jensen, der er skoleleder på Roslev Skole. 

Eleverne er først og fremmest glade også for at møde ind i skolen igen. Og opbakningen fra forældrene har været enorm.

- Der er ikke én forælder, der har henvendt sig på baggrund af en faglig bekymring. De er helt med på, at vi – som situationen er lige nu – ikke kan følge de årsplaner, vi havde lagt. Men så lærer vi alle noget andet, og det har også en værdi. I det hele taget er jeg meget glad for den enorme opbakning, vi har fået fra forældrene. Vi havde ikke et eneste barn i nødpasning i den periode, skolen var lukket helt ned. Jeg ved fra de forældre, jeg har talt med, at de hjalp hinanden på kryds og tværs og fandt løsninger, så de kunne få hverdagen til at fungere med hjemmearbejde og børnenes online-undervisning. Ikke at det bare var nemt, for det var da noget af en mundfuld at få det hele til at hænge sammen. Men forældrene har hjulpet hinanden igennem. Og nu bakker de også fuldt ud op om den måde, skolen er nødt til at være skole på lige nu. Det er jeg meget glad for, siger han. 

Til gengæld kunne han godt have ønsket sig, at skolens ældste elever havde fået en anden afslutning på deres folkeskoletid.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android