2020-04-21 09:08:12 | Kategori: artikel

Lisbeth maler med molerets farverSiden 2011 har Lisbeth Nielsen malet værker med moler fra Fur.

I 2011 fik den nu 71-årige billedkunstner Lisbeth Nielsen fra Fur en opgave af kunstner Steen Folmer Jensen på Mors. På kurset, som furboen deltog i, lød opgaven: Gå ud i naturen og find noget at male med.


Lisbeth Nielsen samlede noget moler sammen, knuste det og blandede det med vand - og siden har kunstneren fra Fur malet med moler.


- Jeg har prøve andre metoder og materialer, men jeg vender hele tiden tilbage til moleret, siger hun til Salling Avis.


På Nr. Madsbadvej 4 har hun i dag galleriet Det Lille Galeri, og om sommeren kan man også opleve Lisbeth Nielsen male med moler på det lokale museum.


- Jeg vil gerne vise andre, hvordan man maler med moler, for det er en meget gammel metode, som ikke bruges rigtigt mere, og som jeg selv lærte ved et tilfælde. Jeg vil så gerne, at flere lærte at male med moler, siger Lisbeth Nielsen.


Hun fortæller derfor gerne, hvordan hun gør.

Naturens farver
Lisbeth Nielsen fortæller, at moler er et fantastisk materiale at arbejde med. Det er et rent og levende produkt, og udover vand og naturens egen kræfter er der intet tilsat.


- Der er noget smukt og tiltrækkende ved naturens egne farver og det ukontrollerbare i moleret og naturen. Det matcher mit temperament at arbejde med det, siger Lisbeth Nielsen.


Når kunstneren skal finde sine farver på Fur, så foregår det rent lavpraktisk ved, at Lisbeth Nielsen tager nogle plastikposer under armen og går ud i naturen på øen. I moleret finder hun forskellige farver - gul, brun, hvid og grøn - og så tager hun klumper af moleret i poserne og bærer dem hjem til Nr. Madsbadvej. Her knuser hun stykkerne, og så blander hun dem med vand. Værkerne maler hun på kraftigt bomuldspapir.


- Jeg skaber den røde farve ved at brænde moler, lige som jeg anvender vulkansk aske og flydende tusch. Moleret har utrolig mange farver at tage af, siger Lisbeth Nielsen.


Og hvis du overvejer at begynde at male med moler selv, så vil Lisbeth Nielsen gerne forklare dig hvordan. Men farverne kan du ikke købe. Dem skal du selv ud og finde i naturen.
- At gå ude og samle farverne ind i moleret er en vigtig del af processen, siger Furs moler-kunstner.

Et udvalg af de smukke postkort, hvor motiverne er malet med moler fra Fur.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android