2020-03-10 09:50:57 | Kategori: artikel

Liz genkendte sig selv i Salling Avis

Hver uge søger Sallingsund Lokalarkiv navne på personer på gamle foto i Salling Avis, og sidste år i uge 37 bragte avisen et foto af en skoleklasse i Junget. Billedet er taget i 1955 af fotografen Amby fra Roslev, kunne opmærksomme læsere berette til arkivet. Detektivarbejdet stoppede dog ikke her, for kort efter modtog Salling Avis en mail fra Annalis Winther Pedersen, som er en af skolepigerne på billedet. Hun skrev dog ikke fra Junget med fra Cypern, hvor hun i mange år har drevet et hotel ved navn The Hideaway.

- Det var sjovt at se sig selv i avisen på sådan et gammelt skolefoto, siger Anne Lise Winther Pedersen, der i dag hedder Liz Ben. Efternavnet giftede hun sig til, forklarer hun.
Hun bor nu i Kyrenia i det nordlige Cypern, hvor hun efter en lang karriere inden for hotel og turistbranchen nyder sin tilværelse som pensionist.

- Jeg blev født i 1948 på Rigshospitalet i København, men flyttede senere til Junget, hvor min mormor Ane Kirstine Pedersen boede. Her boede jeg indtil, at jeg blev 16 år. Så flyttede vi til Roslev, da min mor blev gift med en mand, der boede i Frederiksgade der, siger Liz Ben til Salling Avis.

Hun fortæller, at hun forlod Danmark - og Salling - i 1969, for at arbejde som aupair pige i Hampstead i England.

- Det var min mor Majas idé. Der var nok for mange børn i huset, siger Liz Ben og griner.

Da hun mødte en mand fra Cypern, fik turen videre ud i verden, og Liz Ben har ikke været i Danmark i mange år efterhånden.

- Jeg besøgte min søster i Glyngøre, da min stedfar døde for over 10 år siden, fortæller hun.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android