2020-01-21 12:15:17 | Kategori: artikel

Friskole-elever udstiller i Skive

I forbindelse med den store udstilling Kunst For Alle i Skive er det ikke kun etablerede kunstnere, der er blandt udstillerne. Blandt de mange flotte værker kan du nemlig denne gang også se et værk af elever fra Thise Friskole.

 

Måske er det fremtidens kunstnere, der gemmer sig imellem de unge i skolens 7. klasse, for flot er værket, som er til at få øje på. Det fylder nemlig flere store plancher, og de unge har brugt nogle uger på at lave det. Det er sket sammen med den lokale kunstner Karin Ulrich, som har været på skolen og lært eleverne om, hvordan de fremstyller et flot mesterværk, som det der kan opleves i KCL på udstillingen. 

 

Eleverne har i første omgang været udstyret med kameraer, hvorefter de har været rundt i Thise og omegn for at tage foto af de mest kendte motiver i området. Siden er fotografierne blevet til skitser, og herefter projekteret op på de store lærreder, hvor penslerne har foreviget motiverne sammen med den erfarne lokale kunstner. Resultatet er et smukt og farverigt egnsmaleri med både får, bakker, udsigtsbænk, Thise Mejeri, whiskey-tønder og heste fra rideskolen - for blot at nævne noget af de meget genkendelige motiver. Elevernes egen skole er naturligvis også malet med som et af områdets kendetegn, og endelig er der for beskueren en flot udsigt til Hvalpsund over Limfjorden.

 

Samtidig har eleverne i deres danskundervisning haft om ordsprog, så maleriet er forsynet med små skilte med ordsprog, der matcher det motiv, som skiltet er placeret tæt ved. Man kan derfor gå på opdagelse i både egnsmotiver og ordsprog, når maleriet kommer op at hænge.

 

Det er endnu ikke besluttet, hvor det store maleri skal hænge efter udstillingen. Men skolen leder efter en rigtig fin plads, hvor mange kan få glæde af det i forhåbentlig mange år frem.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android