2020-01-07 08:49:18 | Kategori: artikel

Ildsjæle fra land og by samles i Glyngøre

Den 23. januar samles nogle af de landets mest engagerede ildsjæle fra landdistrikterne i Glyngøre. 

Her lægger Kassehuset nemlig ramme til årets landdistriktskonference, der trækker deltagere fra landdistrikterne i hele landet.

Temaet i år er De Nye Hjem På Landet – Bofællesskaber & Livsformer, og deltagerne skal debattere, idéudvikle og inspirere hinanden inden for området bosætning på landet og fremtidens boligformer på landet.

Det er Region Midtjylland og Skive Kommune, der står bag arrangementet, der byder på et spændende program.

Undervejs debatteres via forskellige oplægsholdere, hvordan fremtidens boliger ser ud på landet. Desuden skal der ses på, hvordan man kobler stærke og givende fællesskaber, bæredygtighed og et afbalanceret familieliv sammen i nye spændende boformer, og hvordan nye boformer kan medvirke til at trække fremtidens familier til landdistrikterne og dermed også bidrage til at udvikle lokalområderne.

Baggrunden er, at både familiemønstre og boformer er under omdannelse i disse år, og trangen til at have mere tid til det nære, familien og at leve mere bæredygtigt gør, at der er brug for, at vi alle gentænker boligen og undersøger, hvordan vi kan indrette os på nye og anderledes måder. 

 

Spændende indlæg

På konferencen vil der være rig mulighed for at dele inspiration og viden både med dem, der allerede har etableret meget forskellige fællesskaber, og med andre som går med et lignende ønske i en tidlig fase.

Blandt deltagerne er direktør Esben Danielsen fra Lokale og Anlægsfonden, Fredrik Svinth, som er beboer i Nyboskab, designer, idémand og beboer i Thise Søren Vester, bosætningskonsulent Anja bech-Knudsen fra Sammenslutningen af Danske Småøer, bosætningskonsulent i Skive Kommune Helle Dalsgaard Petersen og arkitekt Esben Frost fra Bo-Frost.

Det er gratis at deltage, og der er fuld forplejning i løbet af dagen med morgenmad, frokost og eftermiddagskage. Derudover serverer arrangørerne kaffe, te, vand og snacks dagen igennem.

Hvis du vil med, så kan du tilmelde dig online via Landdistrikter - Skive Kommunes hjemmeside, og både borgere, foreninger og politikere er velkommen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android