2019-12-23 08:47:29 | Kategori: artikel

 

Kjeld har oplyst himlen i 20 år

Den 27. december markerer Kjeld Nørgaard Jørgensen, at det er 20 år siden, at han startede Ilbjerg Fyrværkerifabrik på Ilbjergvej ved Roslev.

- Og jeg tager gerne 20 år mere, siger Kjeld Nørgaard Jørgensen, der elsker sit arbejde med at få nattehimlen til at lyse op - ikke blot nytårsnat, men året rundt.

Sammen med sit dygtige team af freelancere rejser sallingboen nemlig rundt i hele landet for at afvikle fyrværkerishow, og det arbejde finder sted året rundt.

- Vi står blandt andet for show ved den årlige Vilbjerg Cup og Fyrværkerifestivalen i Viborg, og i år havde vi også et show ved Skive Festival. Det er også os, der laver fyrværkerishowet ved festivalen Haze over Haarum, lige som vi laver shows for private ved større fester og ved en del ringriderfester, siger Kjeld Nørgaard Jørgensen.

Det var egentlig lidt et tilfælde, at han startede i branchen for 20 år siden. 

- Jeg arbejdede med noget helt andet, da jeg begyndte at sælge lidt fyrværkeri til nytår fra privaten. Jeg synes selv, at fyrværkeri er spændende og flot, og derfor gik jeg i gang. Så greb det om sig, og siden tog jeg uddannelsen til professionel festfyrværker, siger Kjeld Nørgaard Jørgensen, der således startede Ilbjerg Fyrværkerifabrik.

 

Heksehyl og andre småting

Han fortæller, at arbejdet med de store shows rundt i landet kræver meget forberedelse - også ved computeren. Skal et show for eksempel tilrettelægges, så raketterne fyres af i samspil med musik, så kodes det hele hjemmefra. 

- Til selve showet skal vi stort set bare trykke start på en knap. Resten er forberedtm siger Kjeld Nørgaard Jørgensen.

Selv skyder han dog ikke meget af den 31. december ved privaten på Ilbjergvej.

- Det bliver højest til et enkelt batteri, før vi kører. Vi er nemlig ude og lave show denne aften, siger han og griner.

Og hvis du tror, at der i perioden op til nytår skydes ekstra mange store raketter af blandt de professionelle fyrværkere på Ilbjergvej, så kan du godt tro om.

- Vi har de store batterier og raketter i hænderne til dagligt, så det er ikke dem, vi skyder af for sjovt. Det er småting såsom heksehyl og lignende, som vi ikke normalt arbejder med, siger Kjeld Nørgaard Jørgensen.

Ilbjerg Fyrværkerifabrik begynder at sælge fyrværkeri til nytår den 26. december, og den 27. december er der aften-demonstration på Ilbjergvej 6, hvor Kjeld Nørgaard Jørgensen demonstrerer nogle af årets nyheder. Samme dag markeres 20 års dagen for Ilbjerg Fyrværkerifabrik, og der vil derfor være lidt godt til ganen også.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android