2019-12-03 08:37:37 | Kategori: artikel

Julen kom til Roslev og Durup

Nisserne blev vækket, og Pufle tog en tur til, da julen søndag den 1. december kom til Roslev og Durup. Begge steder forløb arrangementet efter planen og med flot opbakning fra borgere i alle aldre.

I Roslev var omkring 200 personer nemlig mødt op for at vække byens nissefamilie, der sov trygt i Roslev Mølle. Det lykkedes, og nisserne kom ud i godt humør med masser af julestemning.

- Roslev Mølles vinger gav et helt ryk, da de mange fremmødte børn råbte på Julefar og Julemor for at vække dem. Det lykkedes, og de to nisser kvitterede ved at dukke op og dele godter ud, siger formanden for den lokale borgerforening Jørgen Christensen til Salling Avis.

Herefter gik de cirka 200 juleglade personer i et flot juleoptog med levende fakler og musik gennem Roslevs gader, før de alle samledes på torvet ved kroen, hvor der var julemusik, boder og lidt forskelligt julegodt til ganen.

I Durup kan formanden for borgerforeningen Hans Ladefoged fortælle til Salling Avis, at et sted mellem 400 og 500 borgere i alle aldre deltog i årets Jul i Durup.

- Vi er meget glade for den flotte opbakning, og heldigvis var vejret med os, siger han.

Det trofaste tog Pufle ledte igen i år an i årets optog gennem gaderne i landsbyen, og denne gang var Ib Salling chauffør. Toget klarede turen til UG, selvom det efterhånden har en del år på bagen, og både børn og voksne fik en god oplevelse.

- Der må jo ikke længere sidde passagerer i Pufle, så i år havde Rita Pedersen fra Tøndering fundet på en ny måde at bruge toget. Hun har brugt en masse tid på at lave en masse små pakker, som vi fyldte Pufle op med. Nogle pakker havde et bogstav på sig, som skulle bruges i nisseskattejagten. Kodeordet, som børnene samlede bogstaver til, var JULEKALENDER, og da Skattekisten blev åbnet på torvet, var der da også en julekalender med chokolade til alle deltagerne, siger Hans Ladefoged.

Blev det for koldt kunne deltagerne søge inden for hos byens handlende, der havde åben denne dag, lige som både ledvogterhuset, kro, Center Salling og byens missionshus holdt åbent.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android