2019-11-26 09:28:14 | Kategori: artikel

Plakat hylder Sallings dialekt

Antallet af mennesker, som taler sallingbomål, svinder ind. Men dialekterne er en del af vores DNA, uanset om vi taler dem eller ej. Det mener kvinden bag FlotTryk, som netop har udgivet en plakat, der vil være med til at holde liv i dialekten fra Salling.

I seks år har Hanne Mogensen, som stammer fra Mors, drevet virksomheden FlotTryk. Virksomheden, som hylder især udkantsområder i Danmark, opstod da hun flyttede til Schweiz, hvor hun i dag er bosat.

- Jeg ville skabe noget, som jeg kunne hænge på min væg, som kunne minde mig om, hvor jeg kommer fra, om som samtidig var et statement om, at jeg er både stolt og taknemmelig for min geografiske baggrund, fortæller Hanne.

Den første plakat var af Mors, den næste af Salling. Siden er både Fur, Thy, Fanø, Als, Læsø, Samsø og hele Danmark kommet til som motiver.

Ved hjælp af avisartikler og opslag på Facebook - herunder til Salling Avis´ læsere - har Hanne Mogensen fået hjælp af sallingboerne selv til at skabe plakaten, som fungerer som en slags mini-parlør med oversættelser fra sallingbomål til rigsdansk.

- Det var fedt at mærke interessen. Mange folk havde virkelig meget sjov ud af at grave udtryk frem fra deres dialekt, og det bekræftede min egen erfaring: At dialekterne er noget, som er en del af vores DNA og virkelige betyder noget for mange, siger Hanne Mogensen.

Sallingbomål-plakaten fra FlotTryks hjemmeside. Plakaten er A3-størrelse, trykt på Svanemærket papir og på klimaneutral vis.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android