2019-11-05 08:18:50 | Kategori: artikel

Skulptur hylder molerets historie

Fredag afslørede Dansk Moler Fond en ny stenskulptur på Fur.

Stenen er en hyldest til molerets historie på Fur, og den viser arbejdsprocesserne gennem tiden. Det er Dansk Moler Fond, der står bag den flotte sten, der står ved Fur Bryghus, hvor alle nu kan se den.

- Vi ville gerne have stenen til at stå i forbindelse med en molerfabrik, men da de eksisterende fabrikker er på udenlandkse hænder i dag, valgte vi at placerer stenen ved bryghuset. Det er en gammel morlerfabrik, som stadig er i familiens eje, siger Mildred Fog til Salling Avis.

Hun sidder sammen med Hans Mikkelsen og Søren Klitskov (formand, red) i bestyrelsen for molerfonden, der nu nedlægger sig selv.

- Fonden blev stiftet af min svigerfar James Fog og Mogens Fog i 1989, og dens formål var at støtte nuværende og tidligere medarbejdere ved Dansk Moler Industri samt fremme dansk landskabskultur på Fur og Mors. Da fabrikkerne i dag ejes af andre, har vi besluttet at bruge fondens sidste midler på skulpturen og herefter nedlægge fonden, siger Mildred Fog.

Det er Jacob Vestergaard, stenhuggeren fra Grønning, der har lavet skulpturen, og den har været næsten et år undervejs. Stenhuggeren er også mesteren bag den store sten på Fur Havn og Rødstensmanden ved museet på Fur. Han har lavet den nye skulptur ud fra foto, som fonden har forsynet ham med løbende.

- Skulpturen lukker ganske vist den gamle fond, men molerets historie fortsætter, siger Mildred Fog.

Foto: Anton Simonsen

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android