2019-11-05 08:15:48 | Kategori: artikel

Musikken trives i Skives DNA

Af Sasha Mdami Espersen, skolepraktikant.

Skiveegnen er for mange lig med musik. En del kendte musikere har gået på Skive Musikskole. Blandet andre Mads Langer, Søren Balsner fra Carpark North og Mattias Kolstrup fra Duné, og herud over har egnen fostret mange andre talenter - ofte med tilknytning til skolen. 

- Det er vigtigt at have en musikskole i Skive, fordi det er vigtigt at alle - både børn og voksne - har mulighed for at spille musik. Og selvom man ikke går på musikskolen, er der mange arrangementer, man kan deltage i og få et bedre kendskab til musik igennem, siger Anja Brejner Højgaard, som er leder af Skive Musikskole.

Skive Musikskole blev grundlagt den 5. september 1968 og er en kommunal musikskole. Musikskolen tilbyder undervisning til alle borgere, der bor i Skive Kommune uanset alder. Man kan således starte på skolen fra 3 måneder og opefter, og der er en bred vifte af undervisningstilbud på skolen - lige fra mor/barn musikalsk samvær over musikalsk forskole til egentlig soloundervisning samt til kor- og ensemblespil. Skive Musikskole tilbyder også 3-årig MGK-undervisning under MGK-Midtvest, som har administration i Holstebro. Kurset er konservatorieforberedende og henvender sig til unge i alderen 14 til 25 år.

Lederen af skolen forklarer, at det er en fordel at have tilbud også til de helt små børn. Jo før du starter med musik jo bedre.

Anja Brejner Højgaard har også selv altid spillet musik.

- Jeg har et billede af mig selv som baby, hvor jeg sidder i min babystol og spiller på klaver, siger hun.

 

Et puf

Selvom egnen er kendt for mange musikalske stjerner, vil lederen af musikskolen i Skive dog ikke tage æren.

- Musikskolen har måske været med til at give dem et ekstra puf, men vi kan overhovedet ikke tager æren, fordi det kræver en del gå-på mod og talent at nå dertil, hvor de er, siger Anja Brejner Højgaard, der dog erkender, at de musikere, der opnår stjernestatus er med til at brande egnen og trække flere elever til skolen.

Hvis du vil opleve nogle af skolens talenter live, så er der jubilæumskoncert i Skive Theater den 8. november, hvor det fejres, at Skiveegnens Musiklegat fylder 10 år. Koncerten er gratis, og alle er velkommen.

Læs hele artiklen i Salling Avis uge 45, hvor du også kan læse Sa

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android