2019-11-05 08:10:21 | Kategori: artikel

Lokale lystfiskere frygter sælerne

Af Sasha Mdami Espersen, skolepraktikant.

Når sælerne svømmer op i Karup å, vækker det bekymring hos lystfiskerne, der har gjort en stor indsats for at fremme fiskebestanden og - forståeligt nok - ikke er glade for, at fiskene bliver spist af sælerne.

Sælernes færden i Limfjorden er gennem det sidste halve år blevet holdt øje med af forskere fra Bioscience på  Århus Universitet. På Sundsøre Tange har der i længere tid været opstillet et vildtkamera og flere sæler er blevet indfanget og udstyret med sendere.  Disse sendere viser sig på forskernes skærme, hvor de kan se, hvorhenne sælerne svømmer. 

Forskernes arbejde går også ud på at se, om der er en grund til at give tilladelse til at begrænse bestanden af sæler. De eksperimenterer desuden også med forskellige metoder til at forhindre sælerne i at svømme bestemte steder - i stedet for at skyde dem.   

Vild-Med-Vand - udvalget i Sundsøre Lystbådehavn holdt forleden en foredragsaften, hvor en af de videnskabelige assistenter, Emilie Nicoline Stepien, fortalte om projektet og viste forskellige billeder og videoklips. Det var en meget interessant aften for alle dem, der mødte op.

Emilie Nicoline Stepien kunne desuden fortælle, at forskerne gerne vil have rester af fisk, som lokale fiskere har fanget i Limfjorden.

- Vi undersøger også sælernes fødevalg, og i den forbindelse har vi brug for en masse små fiskeprøver fra selve Limfjorden, hvor sælerne opholder sig. Det har dog vist sig at være en del udfordrende, da der ikke rigtig er noget kommercielt fiskeri i den østlige eller centrale del af Limfjorden. Hvis I kender nogen, der fisker i Limfjorden, eller som skulle have lidt fiskerester liggende derfra, så er vi meget interesserede. Alt fra hundestejler til havørreder har interesse, og det er blot et par gram af kød, det drejer sig om. sagde Emilie Nicoline Stepien.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android