2019-10-29 08:54:03 | Kategori: artikel

Foto: Jan Sand.

På besøg hos dart-piraterne i Jebjerg

På Roslevvej i Jebjerg holder 30 pirater til flere gange i ugen, men de drikker hverken rom eller laver uro. De er nemlig dart-pirater – og sådan nogle er kendetegnet ved at være gode mennesker. Vi har mødt deres kaptajn og besøgt deres ”skib”.

Splitte mine bramsejl! Man får næsten lyst til at udbryde sådan, når man træder ind i lokalerne hos Dartklubben Pirates på Roslevvej i Jebjerg. Her er der styr på indretning og detaljer i det pirattema, som kendetegner klubben - i alt fra lokalernes indretning til nøgleringe, pointtavler, bardisk, lightere, krus, badges, t-shirt og endda de flotte piratlogo på kaptajnens egen bil.
Bag designet står Carsten Andersen fra Skive. Det er ham der er kaptajn, og som startede dartklubben i 2018. Selv har han spillet dart siden 2012, og da han blev opfordret til at starte en klub, gik han i tænkeboks.

- Jeg gør aldrig noget halvt, og jeg er ikke bange for at kaste mig ud i ting, siger han, og når han viser rundt i klubbens lokaler, så tror man på ham. Her er virkelig tale om unikke lokaler.
- Jeg ville gerne skabe en klub, der er anderledes end det, man ofte ser. Vi har skabt noget særligt her i Jebjerg, siger Carsten Andersen, der har valgt at placere klubben i Jebjerg, fordi lokalerne var de rette, og fordi klubben på den måde kan tiltrække medlemmer fra et stort opland i flere retninger omkring Salling.

Carsten Andersen og en stor del af medlemmerne har selv bygget alt det, der er i klubben, selv, eller også har han kørt land og rige rundt efter tingene - 7000 kilometer på landevejen i alt - og her er intet tilfældigt. Pirattemaet går igen i alle rum. Senest er et rygerum i form af en bjælkehytte kommet til, og selv på toilettet kan du finde små pirat-overraskelser - for eksempel en afhugget hånd!

Ingen alkohol
Det er dog nogle gevaldig rare pirater, der holder til i Jebjerg, og udover at være vellidte af naboerne i byen, så værner de også om hinanden.

- Vi er 30 medlemmer lige nu, og vi er egentlig glade for det antal. Det er ikke sådan, at nye ikke kan komme med, men de skal have den rette indstilling. Du bliver normalt medlem, fordi et andet medlem anbefaler dig. Vi er et fællesskab, og de, der kommer her, passer alle ind i det fællesskab. I bund og grund er kravet, at du skal være et godt menneske, siger Carsten Andersen.
Medlemmerne mødes også privat og tager sammen på ture. Desuden griller de nu og da ved lokalerne i Jebjerg.

Men mest af alt elsker de dart. For alvor. Også selvom nogle af dem kun spiller for sjovt eller på et lavere niveau, mens andre deltager i både stævner og turneringer.

- Vi træner 4 gange i ugen fast med instruktør, men det er muligt at spille 6 dage i ugen her. Vi hygger os. Vi lærer nye op, og der er rummelighed. Vi er seriøse, men for at klare os til stævner, så skal vi også kunne tåle forstyrrelser. Folk må derfor gerne have deres børn med nu og da, siger Carsten Andersen.

Et skilt på muren ved indgangen til matriklen vidner om, at her dyrker man sport. Mens mange forbinder pirater med sådan nogle, der laver uro og drikker rom i tøndevis, så sker det aldrig i Jebjerg.

Dartklubben Pirates er således en alkoholfri klub, og der må ikke drikkes andet end light øl og sodavand - samt tøndevis af gratis kaffe.

- Vi kommer her for at spille dart og hygge os sammen. Ikke for at drikke os fulde. Jeg tog valget, fordi jeg ved, at når der er alkohol involveret i ting, så stiger risikoen for uro og ballade tilsvarende. Vi har aldrig uro og ballade her, siger Carsten Andersen.

Ingen er nogensinde blevet smidt ud for at bryde reglen. Det er ikke nødvendigt.

- Hvis folk vil drikke i stedet for at spille dart med os, så kommer de ikke her, eller også kommer de kun en enkel gang, siger Carsten Andersen, der opfordrer alle, der gerne vil være med i klubben til at tage kontakt.

 

Foto: Jan Sand.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android