2019-10-22 11:04:52 | Kategori: artikel

Her ses et foto fra Halloween i Harre sidste år.

Uhyggelig hygge på egnen

Flere steder kan du fejre Halloween den kommende tid.

Ifølge overleveringer skulle der være flere spøgelser eller ånder på spil i og omkring den mere end 500 år gamle Middelalderborgen Østergaard. En ung kvinde skulle være indemuret i et hulrum på et af værelserne bag riddersalen - hendes brøde var ifølge sagnet et utidigt kærlighedsforhold. Nu går hun igen som den hvide dame og leder efter sin elskede. Også Lucas Krabbe, som grundlagde Østergaard omkring 1516, skulle stadig gå rundt i sin rustning - det er dog mere end 200 år siden, han sidst viste sig ved borgens 300 år jubilæumsfest, men man ved aldrig... Og så er der selvfølgelig den tyske kaptajn, der kom af dage på Østergaard under en eftersøgning af krigsskatter i 1864. Han var så uheldig at falde gennem en loftlem og brækkede halsen i faldet. Hans trin høres på loftet, når han går rundt og leder efter skatten. Nu kan du selv gå på spøgelsesjagt på borgen, hvis du tør. Støtteforeningen for Middelalderborgen åbner dørene den 26. og 27. oktober i anledning af de kommende spøgelseshøjtider, - nemlig Allehelgen og Halloween.

Den 1. november spreder uhyggen sig i Harre, hvor der også fejres Halloween, oplyser det lokale menighedsråd. Aftenen starter ved Graverhuset, hvor børn og voksne skører græskarhoveder, og man må gerne være klædt ud, opfordrer rådet. Bagefter er der uhyggelig gudstjeneste i kirken med Tina Damholt, inden alle deltagerne går i optog med fakler gennem byen. Spøgelser, zombier og hekse gør til sidst ophold ved Min Købmand i Harre, hvor der er smagsprøver og uhyggelig gode tilbud. Aftenen  slutter i BogMekka, hvor der er fællesspisning.

I hele uge 44 er Durup by iklædt gys og gru. Gader og pladser er grufuldt pyntet op - med blandt andet over 100 fantastiske græskarmænd udskåret af eleverne fra Durup Skole. Halloween-ugen kulminerer torsdag den 31. oktober med den traditionsrige Halloween-festdag. Halloween-festdagen byder igen år på et kæmpe fakkeloptog. Multibanen/Durup Ungdomsklub er centrum for Halloween-arrangementet – det er herfra fakkeloptoget drager ud i Durups mørklagte gader. Efter optoget vil børn og unge fra henholdsvis Børnegården Durup og Durup Skole præsentere publikum for et helt fabelagtigt mostershow. I ungdomsklubbens lokaler kan man efter forestillingen nyde en lækker menu bestående af Heksesuppe, Dracula-pizza-snegle og Monster-vand.

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android