2019-09-30 09:26:32 | Kategori: artikel

Musik bag tremmer i Roslev

Roslev-Rybjerg Menighedsråd afholder senioreftermiddag den 8. oktober i Sognehuset i Roslev. Her kan du møde Kirsten Saurus Mehlsen, Århus, der står bag flere fangekor i Horsens.
Kan musikken nå ind bag murene og de barske facader hos de indsatte i det lukkede, topsikre fængsel, Enner Mark, ved Horsens? Det kan den, mener Kirsten Saurus Mehlsen, som i syv år har arbejdet som musikmedarbejder på fængslet. Hun fortæller om at være sammen med fanger, som afsoner straffe fra et par år til livstid og forvaring. Hvordan det er at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.

Om at dirigere tre forskellige fangekor, at få bandekriminelle til at sidde stille i fængslets kirke og lytte til musik, at styre et band, hvor de fleste, som udgangspunkt, ikke kan spille. At så små frø og opleve de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen.

Kirsten er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler, haft eget firma og været musikterapeut i socialpsykiatrien.
Foredraget varer to timer og ledsages af billeder og musiklydklip. Kirsten vil spille til fællessange undervejs. Sangene er udvalgt blandt favoritterne i fængslets fangekor.
Der afsættes tid til spørgsmål. Alle er velkommen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android