2019-09-03 09:37:02 | Kategori: artikel

En flygtnings fortælling i Roslev

Foredragsholderen og historiefortælleren Helle Asmild kommer til Roslev den 10. september, hvor hun om eftermiddagen vil fortælle om sine oplevelser med en syrisk flygtning. Det sker i Roslev Sognehus, hvor der er senioreftermiddag.

For 2,5 år siden flyttede en ung flygtning fra Syrien ind i Helle Asmilds familie. Det var ikke en logerende, hendes familie søgte, men snarere et nyt familiemedlem. Foredraget En Flygtnings Fortælling er historien om en flugt og om et møde med Danmark og med den danske kultur og religion.

Hvordan forklarer man et menneske fra en helt anden kultur og religion, hvorfor vi gør tingene, som vi gør, når man nogle gange ikke aner det selv? Hvad er en kristen kultur, og hvordan opleves vi af dem, der kommer udefra? Hvilke værdier er vigtige for os, og hvordan fastholder og videreformidler vi dem, når vi står ansigt til ansigt med en, der ikke forstår os?

Foredraget er en stærk og rørende beretning om en flygtnings kamp at leve og overleve under hårde forhold og om at skulle tilpasse sig en ukendt kultur. En af hans brødre forsvandt på turen over Middelhavet, og med Helle Asmilds hjælp prøver han at få vished om broderens skæbne. Det er en meget intens historie, der også handler om tilgivelsens frisættende kraft. I Roslev kan deltagerne opleve et foredrag, der rører ved vores medmenneskelighed, og får os til at se os selv og vores liv i et nyt perspektiv. Det er et indblik i en menneskeskæbne - et hurtigt glimt ned i en afgrund af forskellighed, hvor der alligevel viser sig at være mange ting, som vi kan genkende.

Helle Asmild har i 10 år optrådt med Pilgrimsfærden, der er en fortælling med musik, og som handler om hendes vandring på Camino de Santiago med et lille barn på armen. Med En Flygtnings Fortælling håber hun at gøre en forskel for vores syn på verden, på kristendommen og på mødet med det fremmede.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android