2019-08-12 15:06:07 | Kategori: artikel

Durup modtager høst fra hele Salling

Der er hektisk aktivitet i DLG’s bygninger i Durup i disse dage, hvor høsten skal i hus.

- Vores tre mand i Durup arbejder i øjeblikket fra tidlig morgen til sen aften med at tage imod høsten fra Sallings landmænd, fortæller Søren Villumsen fra DLG Midt- og Vestjylland.

Han understreger, at selvom der i skrivende stund er meget travlt, så er man langt fra færdige med at modtage landmændenes høst. Faciliteterne i Durup modtager såvel raps som de fire kornsorter rug, byg, hvede og havre. Samtidig har DLG i Durup specialiseret sig inden for to af produkterne, som desuden har den fordel for landmændene, at de modtager en højere betaling for deres høst. Det drejer sig dels om konceptrug, som er målrettet konsumindustrien og dels specielle rapsfrø ligeledes til konsumindustrien. Begge disse produkter er dog nicheproduktion. Den helt store opgave er at modtage og håndtere kornet fra egnens landmænd.

Gunnar Mortensen, der er en af de tre ansatte på lokationen i Durup oplyser, at fire til fem tusinde tons af byggen fra Durup ender hos danske bryggerier, mens dele af rapsfrøene fra Durup ender som rapsolie hos McDonald i Danmark.

- I Durup modtager vi 80 procent af al høst i august og september. Det betyder, at der er en stor arbejdspukkel for vores tre folk i Durup i høsten, forklarer Søren Villumsen.

Han oplyser afslutningsvist, at folkene i Durup enten vedligeholder maskiner og udstyr eller hjælper til på andre af DLG’s lokationer, når der er mindre hektisk i Durup.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android