2019-07-09 11:02:54 | Kategori: artikel

Lokale børn på sommerskole

 

Blandt gravsten og gamle træer opførte Limfjordsteatrets sommerskoleelever deres afsluttende forestilling på Nykøbings Kirkegård forleden, og i år har sommerskolen haft elever fra både Salling, Mors og Thy.

De dukkede frem bag gravstene, mellem træer, ovenpå kirkegårdsmuren og bag røde paraplyer. 16 teaterglade børn, som i løbet af ugen har været med på Limfjordsteatrets sommerskole, gav i weekenden sidst på dagen en stemningsfuld forestilling for familie og venner – og de få forbipasserende, som i regn og blæst havde vovet sig ind på Nykøbings smukke kirkegård.

Publikum var fornuftigt trukket i regntøj og forskansede sig under paraplyer, mens de blev ledt rundt ad kirkegårdens stier med små ophold undervejs. Her dukkede de sort- og hvidklædte børn frem og opførte små scener med tekster, de selv havde skrevet i ugens løb. Om at miste – en mormor, et stykke legetøj, en veninde. Om at tro. Om hvad der mon sker, når vi dør. Om der findes himmel og helvede. Om man bliver en skytsengel, der våger over de levende. Eller måske til en fugl – for dem er der så mange af.

Vi Har Mistet Herman hed forestillingen, og nok var der meget, der handlede om død, men børnenes humor fejlede ikke noget, og de to instruktører, Pernille og Steen Haugesen, havde på forhånd varslet, at man gerne måtte grine.

Efter forestillingen var der is i kapellet, hvor Steen Jensen fra menighedsrådet takkede både børn og Limfjordsteatret for at ville bruge kirkegården. For nok er den stedet for de døde, men i lige så høj grad et åndehul for de levende.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android