2019-07-09 11:01:24 | Kategori: artikel

 Færre søger læreruddannelsen i Skive

 

Fredag den 5. juli kl. 12.00 var der deadline for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 1. Ved ansøgningsfristens udløb havde læreruddannelsen på VIA University College i Skive modtaget i alt 110 ansøgninger – et fald på 51 ansøgninger i forhold til sidste år. Af de 110 ansøgninger havde 44 ansøgere læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet. Tilbagegangen ærgrer naturligvis uddannelsesleder Henrik Lundsted Nielsen, men den kommer ikke bag på ham.

 

- Vi ser desværre en lille tilbagegang over hele linjen på alle vores læreruddannelser samt flere af de øvrige store velfærdsuddannelser. Vi ved det særligt påvirker søgningen til professionsuddannelserne, når konjunkturerne er høje og arbejdsløsheden lav. Derfor havde vi nok også forventet, at læreruddannelsen gik en smule tilbage denne gang, siger Henrik Lundsted Nielsen, der er uddannelsesleder for læreruddannelsen i Skive.

 

En del af forklaringen på den dalende søgning til læreruddannelsen i Skive skal ifølge uddannelseslederen findes i, at der typisk er et pænt efteroptag af studerende i løbet af efteråret. Derfor har det blandt andet været muligt at oprette et helt nyt hold studerende i februar i år.

 

- Vi har lige sagt velkommen til 25 helt nye studerende, som er blevet optaget i løbet af efteråret, så det kan muligvis også være med til at lægge en dæmper på søgningen her til sommer, siger Henrik Lundsted Nielsen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android