2019-07-09 10:56:48 | Kategori: artikel

 

 

Hvad skal Gl. Skivehus bruges til?

 

Borgerne opfordres til at komme med gode ideer til, hvad bygningen skal bruges til.

Skive Byråd har besluttet at bevare den gamle bindingsværksbygning Gl. Skivehus for eftertiden. Bygningen skal sættes i stand, så den fremstår nyrenoveret blandt andet med nyt tag, nye kviste og nye vinduer. Den gamle bygning fra slutningen af 1700-tallet er en af de ældste verdslige (ikke religiøse, red.) bygninger i Skive. Dele af bygningens kælder stammer således tilbage fra tiden før reformationen cirka 1536. Man formoder, at der har ligget en bygning eller voldanlæg på stedet fra slutningen af vikingetiden, som vidner om stedets betydning for at kontrollere trafik og handel mellem Salling og resten af Jylland.

Tilbage står spørgsmålet: Hvad skal bygningen bruges til?

Ser man på det forslag, der er lavet, lægger det op til, at der er flere rum i bygningen, som repræsentere flere af perioderne i bygningens historie. Det er rum, der kan bruges til møder, til kontorer, til let erhverv og udstillingsformål, men herudover kan der sagtens være andre muligheder, som kommunen ikke selv har tænkt på, og derfor beder kommunen borgerne om hjælp.

Kommunen vil gerne modtage forslag og bidrag senest mandag den 16. september i år. Herefter sendes de til politisk behandling i udvalget for Teknik & Miljø, som vil vurdere, om der er kommet nye anvendelsesmuligheder, som man skal arbejde videre med.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android