2019-07-02 10:07:53 | Kategori: artikel

Cyklistforbundet ser også på Rute 26

Der er alt for mange steder, hvor det er utrygt at cykle. Sådan lyder den tragiske konklusion, efter at Cyklistforbundet inviterede danske cyklister til at melde steder og strækninger ind, hvor de ikke føler sig trygge i trafikken. Især manglende cykelstier og utrygge kryds fylder i de knapt 4.000 indberetninger, og blandt disse er flere indberetninger om Dødsruten, den korte strækning på Rute 26 mellem Harre og Nautrup, hvor cyklister færdes på Rute 26, og som Salling Avis gentagende gange har skrevet om i et forsøg på at hjælpe borgerne med at få en cykelsti på strækningen.

Indtil nu har borgerne kæmpet i mere end 40 år, og trods gentagne besøg fra skiftende trafikministre og politikere samt et tilbud fra Skive Kommune til staten om at tage over på arbejdet, er der endnu intet sket i sagen. Nu har strækningen imidlertid fået nu bevågenhed - denne gang er det Cyklistforbundet, der har fået øje på Dødsruten, som den kaldes lokalt.

Årsagen er, at flere cyklister som led i en kampagne om utrygge steder at cykle, har indberettet Rute 26-strækningen til forbundet. Generelt er der for mange sorte cykelpletter i Danmark, mener direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

- De mange indberetninger er skræmmende læsning. Folk er dybt bekymret for liv og førlighed. Mange steder henvises der til tidligere ulykker, hvor cyklister er dræbt eller kommet til skade, siger han.

I 2018 kom 16 procent flere cyklister alvorligt til skade, lettere til skade eller blev dræbt i trafikken sammenlignet med 2017.

På billedet ses lokale Liv på 8 år. Hun er ifølge sin mor Mette Line Lundgaard Laursen bange for at køre på den trafikerede hovedvej A26 mellem Skive og Mors. Strækningen udpeges som et af de steder, hvor cyklister føler sig meget udsatte.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android