2019-06-28 10:24:09 | Kategori: artikel

Foto: Lars Bertelsen.

Netværk og dimissionsgave til egnens unge

Omkring 500 unge fra Skiveegnen afslutter i disse dage deres ungdomsuddannelse, og gaderne vrimler med festglade og humørfyldte mennesker. Skive Kommune lykønsker i år alle unge, der afslutter en gymnasial ungdomsuddannelse eller en erhvervsuddannelse med en dimissionsgave med temaet ”Du ved, du er fra SKIVEegnen, når…”. Håbet med gaven er, at den vil bidrage til et smil på læben og ikke mindst vække nostalgi og gode minder.

Ud over dimissionsgaven inviterer Kommunen egnens herboende og fraflyttede unge ind i et socialt netværk, hvor der blandt andet vil blive orienteret om spændende projekter, erhvervseventyr og den brede vifte af fritids- og kulturtilbud på egnen. Netværket er et led i kommunens bosætningsarbejde, og bosætningskonsulent Helle Dalsgaard Pedersen ser netværkets væsentligste funktion som dets rolle i at skabe oplevelser blandt de unge gennem netværksrelaterede aktiviteter.

- Det er helt centralt, at vi er med til at skabe fællesskaber på tværs blandt de unge med rødder på egnen. Det kan være unge, der altid har boet her, og det kan være unge, der er flyttet herfra for at videreuddanne sig i de større uddannelsesbyer. Skiveegnen har rigtig meget at byde på, og det er afgørende at vores unge mennesker er bevidste om de mange muligheder, der findes her, men allervigtigst er det centralt, at de får oplevelser sammen, siger hun.

Netværket, som primært er rettet mod unge i alderen 18-35 år er i sin spæde opstart, men håbet er, at netværket hurtigt vil vokse dels gennem de sociale medier, og dels med hjælp fra forældre til unge med rødder på egnen.

- For at netværket bliver interessant at være en del af, er vi helt afhængige af, at de unge melder sig ind. Vi håber i den forbindelse, at egnens forældre kan hjælpe os med at tilskynde og orientere deres unge om netværket. Vi har ikke en fast plan for, hvor ofte vi vil afvikle aktiviteter, eller hvad disse skal indeholde. Vi har naturligvis en masse ideer, men tanken med netværket er faktisk også, at vi vil lytte rigtig meget til de unge, høre hvad de ønsker og planlægge derefter, siger Helle Dalsgaard Pedersen.

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android