2019-04-15 10:02:20 | Kategori: artikel

Brødre og søstre fejrer 200 års jubilæum i Skive

I anledning af Odd Fellow Ordenens 200 års stiftelsesdag inviterer Odd Fellow Ordenen i Skive - Odd Fellow Loge nr. 42 Erik Holst og Søsterloge nr. 22 Dronning Dagmar - til åbent hus fredag den 26. april i den smukke ordensbygning i Frugtparken 5 i Skive. Samme aften er der kirkekoncert med Klitmøller Gospelkor i Skive Kirke.
Den første danske loge stiftedes den 30. juni 1878, og har sit hjemsted i Odd Fellow Palæet i København. Få år senere, i 1881, stiftedes tilsvarende, og ligeledes i København, den første loge for kvinder. I dag er der i Danmark 110 broderloger og 94 søsterloger med et samlet medlemsantal på 12.500. I Skive blev der så tidligt som den 15. november 1914 institueret en broderloge under navnet Odd Fellow Loge nr. 42 Erik Holst. Logen fik hjemsted i en nyopført ejendom på adressen Sallinggade 4 i Skive, hvor der udover logesal også var indrettet i alt syv beboelseslejligheder, hvor brødre af logen og brødres enker havde fortrinsret til disse lejligheder.
Den 10. marts 1935 blev der institueret en loge for kvinder, der dengang havde betegnelsen Rebekkaloge. Den nye Odd Fellow Loge for kvinder fik navnet Rebekkaloge nr. 22 Dronning Dagmar og fik hjemsted i Ordensbygningen i Sallinggade 4. Rebekkalogerne har siden skiftet navn til Søsterloger.
I 2005 blev det besluttet at opføre en ny Ordensbygning på adressen Frugtparken 5 i Skive, og ved denne lejlighed blev søstrene medejere af Ordensbygningen.
Disse to Odd Fellow Loger i Skive fejrer 200 års jubilæet på dagen fredag den 26. april med først at uddele donationer, hvorefter der er åbent hus med rundvisning i Ordensbygningen Frugtparken 5, Skive. Derefter fortsætter jubilæet med en festloge for ordenens medlemmer i Ordensbygningen, og om aftenen er der kirkekoncert med Klitmøller Gospelkor i Skive Kirke. Koncerten er åben for alle mod en beskeden entre. Efter koncerten er der som afslutning på jubilæet en kort sammenkomst i Ordensbygningen for ordenes medlemmer med ledsagere.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android