2019-02-25 14:47:49 | Kategori: artikel

En and blev til 250 lastbiler

Rygter om 150 til 250 lastbiler på Sallings veje i forbindelse med det nye biogasanlæg ved Kåstrup kan ikke bekræftes ifølge avisens oplysninger.

I forbindelse med etableringen af biogasanlægget i GreenLab ved Kåstrup, har redaktionen hørt bekymringer fra lokalområdet. Ikke mindst har der været bekymringer omkring antallet af lastbiler, som hvert døgn skal forsyne anlægget med gylle fra lokale landmænd. Rygterne lød på så mange lastbiler på vejene, at der måske endda kunne stilles spørgsmålstegn ved energieffekten. Avisen har derfor kigget nærmere på, om det nu også kan være rigtigt, at der kommer til at køre op til 250 gyllelastbiler i døgnet gennem Salling og til anlægget, og at byggeriet derfor reducerer energieffekten og samtidig øger stanken af gylle, som bekymringerne lyder.
Avisen har valgt at tage udgangspunkt i de tal, der kom frem i en rapport den 6. marts 2017 i forbindelse med en offentlig høring om projektet. Her er antallet af anslåede kørsler 40 til 50, og derfor ganske langt fra de 150 til 250 lastbiler, der tales om ifølge rygterne.
Samtidig er en del af arrangement, at landmændene får den afgassede gylle retur. Det betyder, at lugtgenerne mindskes i forbindelse med spredning af gylle på de lokale marker. Dette kan også læses i samme rapport. Endvidere er der betragtelige klimagevinster, som det fremgår af tallene nedenfor.
Derfor er konklusionen umiddelbart, at der er tale om en and, når der berettes om op til 250 lastbiler i døgnet og øget gyllelugt.
Det skal selvfølgelig med til billedet, at rapportens tal er estimater ud fra det kendskab, man har i dag. Ingen kender de reelle tal, før anlægget kommer i drift. Derfor vil Salling Avis til den tid følge op på sagen.

Foto: E.ON PR.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android