2019-02-25 14:40:56 | Kategori: artikel

Lokal rytter stiler efter landsholdet

Det lokale ridebanespringtalent, Anna-Mathilde A. Nielsen fra Dølby vil forsøge at komme på det danske landshold.

Anna-Mathilde A. Nielsen, der bor i Dølby, kan noget med heste og høje spring. Det har den nu 18-årige pige bevidst utallige gange til stævner i hele Danmark, og når hun svinger sig i sadlen på springhesten Cocio Blue Højvang ender det ofte med en sejr eller en placering blandt de bedste. Til dagligt trræner de to i Skive Rideklub og på markerne ved privaten ved Hem, og fra sidelinjen hepper Anna-Mathildes far Michael L. Nielsen på.
- Hvis du vil bakke dit barn op i at dyrke en sport på elite-niveau, så kræver det en masse timer. Både hun og hestene skal køres til træning og stævner, og det har jeg med glæde gjort i mange år efterhånden. Der er dejligt at se ens datter blomstre med en sport og følge sin store passion på den måde, siger Michael L. Nielsen til Salling Avis.
Avisen mødte første gang den dygtige ridepige i Dølby, da hun var bare 12 år, og allerede dengang var springtalentet godt på vej. Springene foretog hun på den til tider uterlige pony Saquita, der indtil den 12-årige pige fik sat sig i sadlen, var mest kendt for bukkespring. Det kom der snart skik på, og siden har opmærksomme læsere kunnet følge Anna-Mathildes flotte resultater på ridebanerne rundt i landet. I dag bor Saquita hos en ny pige, og selvom ponyen efterhånden er 20 år gammel, så springer ponyen stadig. Det gør Anna-Mathilde også - blot på sin nye springhest Cocio.
Anna-Mathilde træner med Cocio omkring 20 til 25 timer i ugen. Det svarer til mellem tre og fire timers træning hver dag. Hertil kommer stævnerne og turene dertil, og så træner hun også sin egen krop for rent fysisk at kunne springe så højt. Indtil nu har hun ført tre ponyer op til højt plan. Forleden fik Anna-Mathilde og Cocio mulighed for at vise landstræner Bo K. Møller, hvad de to kan på en springbane. Det skete under en træningssamling , hvor både Anna-Mathilde og Cocio gjorde det rigtigt godt til træningen.
Efter træningen i Hobro foran Bo K. Møller er der derfor nu sat en ny målsætning for hestepigen fra Dølby. Anna-Mathilde vil forsøge at blive en del af landsholdstruppen.
Rent resultatmæssigt er den lokale rytter god nok til at ride med på landsholdet, så nu handler det om at fortsætte formkurven og blive ved at præstere på stævnepladserne.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android