2019-02-19 09:25:52 | Kategori: artikel

Mary har pendlet over en halv million kilometer

I mere end 10 år har færgen Mary passet sin dont med at sejle køretøjer og passagerer over Limfjorden mellem Hvalpsund og Sundsøre.
Modsat køretøjer, regner man færgens arbejde ud i timer, og forleden rundede Mary så de 70.000 timers sejlads. Omsat til sejladser betyder det, at færgen har pendulet ca. 280.000 gange over fjorden og at den har anløbet havnen i Hvalpsund 140.000 gange - og naturligvis det samme i Sundsøre, hvor den har natlogi.
Strækningen mellem Hvalpsund og Sundsøre er nøjagtig 1 sømil, og da faktoren er 1,85, når dette tal skal omsættes til kilometer, har Mary rundet den halve million af slagsen - i alt 518.000 kilometer, som svarer til at sejle rundt om jorden ved ækvator mere end 13 gange.
Færgens er udstyret med et maskinrum i begge ender, hvor der begge steder er installeret en 450 Hk Scandia Marinedieselmotor. Motorerne med tilhørende fremdrivningsanlæg blev hovedrepareret i 2017, efter at have kørt i 60.000 timer. Maskineriet er derfor klar til mindst 10 gange mere omkring ækvator, inden næste hovedreparation.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android