2019-02-04 11:55:13 | Kategori: artikel

Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen.

Vennerne reddede Simons liv

Tre roslevboere er indstillet til prisen som Årets Hjerteredder.

Lørdag aften den 17. november sidste år sidder de fire venner - den 29-årige Jesper Funder, Roslev, den 42-årige Jesper Graversen, Roslev, den 28-årige Dennis Sørensen, Roslev, og den 25-årige Simon Bøgh Pedersen, Roslev, sammen i et køkken, da Simon Bøgh Pedersen pludselig vælter ned af stolen. Han ligger på gulvet, ånder ud og bliver helt slap og livløs. Vennerne giver Simon et par lussinger, men de får ingen kontakt til Simon Bøgh Pedersen. De tre roslevboere går derfor resolut i gang med genoplivning og ringer samtidig 1-1-2. De skiftes til at give hjertemassage og kunstigt åndedræt.
Efter ni minutter kommer ambulancen, og på det tidspunkt er der stadig ikke liv i Simon Bøgh Pedersen. Simon Bøgh Pedersen får først en adrenalinsprøjte. hvilket ikke hjælper. Så får han fire stød, inden der kommer lidt puls. Herfra går turen hurtigt til Viborg Sygehus. Simon Bøgh Pedersen vågner kort, da han ligger i scanneren, men den 25-årige vågner først rigtigt søndag morgen. Herefter følger to dage på intensiv og derefter en indlæggelse på hjerteafdelingen. Herfra kommer han til Aarhus Universitetshospital, hvor han får en pacemaker/ICD. Der er ikke fundet en årsag til Simon Bøgh Pedersens hjertestop, men han er i dag frisk. Hjertestoppet har ikke haft alvorlige konsekvenser for Simon Bøgh Pedersen - takket være vennernes hurtige indsats.
Episoden i Roslev i november har ført til, at Jesper Funder, Jesper Graversen og Dennis Sørensen er indstillet til prisen som Årets Hjerteredder. Fredag den 8. februar skal de derfor sammen med Simon Bøgh Pedersen og en række andre danske hjertehelte til København, hvor de modtager hyldest og taknemmelighed fra de mennesker, hvis liv de har reddet. Tv-værten Camilla Miehe-Renard står i spidsen for det store arrangement, som Hjerteforeningen står bag sammen med Østifterne.
 

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android