2019-01-08 09:27:28 | Kategori: artikel

Roslev får sø, park og festplads

Roslev skal gøres endnu mere attraktiv at besøge og bosætte sig i, byen skal bindes bedre sammen, og festpladsen indrettes med sø og aktiviteter, der kan glæde byens borgere året rundt - og også når der ikke er byfest.
Det er nogle af tankerne bag et spændende tiltag, som netop nu er i støbeskeen i Roslev. Et tilgroet område, langs naturstien og som ligger i forbindelse med festpladsen i Roslev spiller en hovedrolle i disse ønsker, som en gruppe borgere står bag sammen med Roslev Borger-, Handels-, og Håndværkerforening. Skive Kommunes Landsbyudvalg synes godt om idéen, og derfor har gruppen nu modtaget 95.000 kroner til at ansætte en arkitekt, få udformet tegninger og skitser af området samt søgt diverse fonde.
- Det er vi virkelig glade for. Arbejdsgruppen har været i gang i et års tid, og der har været nabohøring og dialog med de berørte lodsejere. Vi mener selv, at et rekreativt område som dette kan tilføre byen en masse positivt, siger Holger Krarup Pedersen, der fik idéen sammen med sin hustru Lisbeth Krarup Pedersen.
De to går tit ture forbi det tomme græsareal, som festpladsens udvidelse og den kommende park tænkes placeret på. Derfor opstod tankerne om at udnytte området bedre og til gavn for flere.
- Udover en udvidelse af selve festpladsen og bedre mulighed for parkering under Roslev Byfest og traktortræk, så kan sådan et område jo bruges året rundt. Du kan gå en tur der, du kan sidde og nyde din mad eller kaffe, og skolen kan måske bruge området til udendørs aktiviteter også. Udover borde og bænke ønsker vi os et madpakkehus i området, lige som der anlægges en 3000 kvadratmeter stor sø. Der sættes også redskaber til udendørs fitness op, hvis alt går som håbet, siger Lisbeth Krarup Pedersen.
Foreningen er pt i forhandling om køb af de tre matrikler, som udgør den kommende Roslev Festplads og opholdsareal.
Der er otte medlemmer af arbejdsgruppen, men alle roslevboere, der ønsker at komme med forslag til, hvad parken og festpladsområdet, kan indeholde, er velkommen til at give deres besyv med, lyder opfordringen.
- Vi vil rigtig gerne høre fra byens borgere. Sidder der en med en god idé, så kom endelig og snak med os, siger Holger Krarup Pedersen.
Det er planen, at anlægsarbejdet af Roslevs nye attraktive område i det grønne skal starte i 2020.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android