2019-01-02 09:01:23 | Kategori: artikel

Ulve har forladt egnen

Selv om der den 15. august blev fundet dna fra ulv i en død kalv ved Skive, så er der tilsyneladende ikke en fast tilstedeværelse af ulv i Salling. En ny kvartalsstatus fra den officielle ulveovervågning fortæller, at der er minimum fem ulve i Danmark, og at de formentlig opholder sig andre steder i Jylland.

- I Vestjylland bor forældreparret fra Stråsø-koblet plus formentlig mindst én hvalp fra sidste år. Der er desuden observationer af op til fire nye hvalpe, men ulveforskerne i Aarhus tør ikke med sikkerhed fastslå, at parret har ynglet igen i år. Koblet bevæger sig over store afstande i det midt- og vestjyske, men dna-sporet i kalven fra august er det eneste sikre spor af ulv i retning af Salling, fortæller Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden Her Er Ulven I Danmark.

Meget tyder på, at en ulv holder til på Djursland. Forskerne beretter om otte nye fund af ulv eller formodet ulv på Djursland i perioden 1. juli til 30. september 2018, men de ved ikke, om det er en af hvalpene fra Stråsø-koblet eller en ny-ankommen ulv fra et andet sted.  Hanulven GW781m, der i efteråret 2017 blev fotograferet ved Skive, bevæger sig i faste vandringsmønstre mellem det nordlige og sydvestlige Vendsyssel, men optræder i stigende grad fast i området ved Råbjerg Mile, syd for Skagen. 

Forskerne forholder sig også til muligheden for, at de bortrendte hvalpe fra Stråsø-koblet kan være på vej tilbage fra Slesvig-Holsten. Det er der ikke tegn på at skulle være sket, fastslår status-rapporten.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android