2018-11-27 09:02:47 | Kategori: artikel

50 år med julepyntede vinduer i Roslev

De seneste 50 år har forbipasserende kunnet nyde synet af smukke og julepyntede vinduer på Sallingsundvej 16 i Roslev. Det er Karen Marie Skals, der står bag den fine udsmykning sammen med sin søster Else Simonsen.
- Vi synes, at det er hyggeligt, og vi får mange positive kommentarer. Når folk ser det, så siger de: Så blev det jul i Roslev igen! siger hun til Salling Avis.
Gennem årene har Karen Marie Skals samlet mange dukker og nisser ind. Og alt hvad der er af strik i udstillingen har hun selv håndlavet.
- Jeg har cirka 450 nisser her og cirka 150 dukker. Nisserne strikker jeg selv, lige som dukkernes tøj og røde huer, men dukkerne har jeg fundet løbende i genbrug og på markeder. Min svigerindes dukker står her også. Og vores datter Gittes, siger Karen Marie Skals, der er gift med Jens Skals - Roslevs tidligere brugsuddeler.
Hun fortæller, at hun i 35 år drev butikken Damemagasinet på adressen. Her blev der solgt både garn, børnetøj, babytøj, masket strømper op og sørget for korsettering af byens damer. I baglokalet hænger stadig nogle af Karen Marie Skals fine korssting i rammer, som hun også solgte mange af i butikken.
Det hele startede, da hun overtog butikken fra sin faster Karen. I baglokalet, gemt væk på en hylde, lå en lille dukke, som fik navnet Karen og nissetøj på hver jul.
- Lille Karen er hende, der har startet hele ballade. Hun har inviteret alle de andre! griner Karen Marie Skals, der ikke har de fjerneste planer om at stoppe med sin årlige juleudsmykning sammen med søsteren:
- Så længe vi er så unge, som vi er, så bliver vi ved!

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android