2018-10-09 08:13:10 | Kategori: artikel

Så er det tid til årets æblefestival

Den 13. oktober er der æblefestival i Rødding. Landsbyen har hvert år i efterårsferien i mere end 10 år mostet æbler i fællesskab på pladsen foran Spøttrup Kro. Unge som gamle fra nær og fjern fascineres år for år, når deres medbragte småsure nedfaldsæbler på magisk vis forvandles til frisk gylden most. Sidste år blev der mostet 4,5 tons æbler. Ved et af mosteanlæggene afleverer man sine æbler i en stor fælles bunke, og så får man en tilsvarende mængde most med hjem. Desuden kan mosterierne lånes ud hele året til byens borgere. Der er også mindre mosteanlæg, man selv kan betjene - under kyndig vejledning og hjælp – og her får man mosten fra sine egne æbler med hjem.
I løbet af årene er der blevet opbygget en kæmpe ekspertise i byen – både i forhold til mostning, men også en viden om æbler. Der vil derfor være en ekspertviden og erfaring at hente også. Som noget nyt i år kommer der også et videnstelt, hvor alle kan få nørdede facts og historier om æbler.
Som årene er gået, er festivalen blevet større og større. Selve festivaldagen er som skrevet lørdag den 13. oktober med det tekniske pasteuriseringsanlæg, salgsboder, børneaktiviteter, kagekonkurrence, æble-mosaik-tavle, diverse lækkerier og madretter. Og æbler selvfølgelig! Men hele efterårsferien igennem er der aktiviteter. I uge 42 kan du opleve Bizz-Art med udstilling, Bolig Outlet på Kørgårdsvej, gudstjeneste, æblefrokost, krolf og events i brugsen. Selv den lokale skole holder æbleløb en aften i oktober for at styrke fællesskabet på tværs af klasser og familier.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android